CASE A-Katsastus

Kumppanuus takaa tietoverkon laadun

A-Katsastus on asiantuntijayritys, joka on erikoistunut palvelemaan asiakkaitaan ajoneuvojen katsastukseen, testaukseen ja rekisteröintiin liittyvissä asioissa. Konsernissa on 2.100 asiantuntijaa, joista 1.400 tekee töitä Suomessa. Liikevaihto ylitti vuonna 2008 yli 160 miljoonaa euroa.

A-Katsastus on Suomessa alan markkinajohtaja. Kasvu on selkeä tavoite myös muissa maissa, joissa yritys toimii: Tanskassa, Puolassa, Belgiassa, Virossa, Latviassa ja Venäjällä. Kasvua tehdään sekä yritysostoin että perustamalla uusia katsastusasemia. Ruotsissa A-Katsastuksen tavoitteena on aloittaa katsastustoiminta vuonna 2010. A-Katsastus on ollut Ymonin asiakas vuodesta 2007.

Suuren tietoverkon tarpeet

A-Katsastuksen tietoverkkoa ovat kehittäneet tietohallintopäällikkö Ari Järvinen ja tuotantojohtaja Kari Hyvönen. Järvinen on ollut A-Katsastuksen leivissä vuodesta 2007 ja Hyvönen vuodesta 1994. Molemmat ovat kokeneita ja monia tietojärjestelmiä nähneitä ammattilaisia.

A-Katsastuksen tietoverkko on mittava: se kattaa Suomessa lähes 200 katsastusasemaa sekä palvelukeskuksen. Kaikkiaan yrityksellä on kansainvälisesti yli 250 katsastusasemaa.

- Meille on tärkeää tietoverkon ja tietojärjestelmien toimintavarmuus ja häiriöttömyys. Ne auttavat yritysjohtoamme tekemään tietoon perustuvia päätöksiä, ja varmistavat sen, että asiantuntijamme voivat hoitaa työnsä tehokkaasti, Hyvönen sanoo. Panostamme paljon myös henkilöstömme asiakaspalvelukoulutukseen. Asiakkaillemme kaikki tämä näkyy laadukkaana ja vaivattomana palveluna sekä entistä lyhyempinä katsastusjonoina.

- Tavoitteemme oli hyvin dokumentoitu, kustannustehokas ja nopea tietoverkko, joka on valmis tulevaisuuden laajennuksiin. Onnistuimme siinä hienosti. Olemme hyödyntäneet monia Ymonin palveluja: vianselvitystä, tietoverkon arkkitehtuurin ja tietoturvan suunnittelua sekä tietoverkkojen ylläpitoa. Ymon auttoi meitä myös operaattorien kilpailutuksessa ja teimme heidän kanssaan vaatimusmäärittelyt mm. kapasiteetille, laadulle ja käytettävyydelle. Lisäksi teemme Ymonin kanssa erilaisia kehitysprojekteja, Järvinen kertoo.

Laatu tuo liiketoimintahyötyjä

A-Katsastuksella on ISO 9001 -laatusertifikaatti, joka edellyttää jatkuvaa palvelun laadun seurantaa. Liiketoiminnalle laadukkaat tietojärjestelmät ovat äärimmäisen tärkeitä. A-Katsastuksen tietoverkossa pyörii monia tietojärjestelmiä, kuten www-kauppapaikka, toiminnanohjaus-, asiakastieto-, raportointi-, laskutus- sekä taloushallinnon ja johdon tietojärjestelmät. Jopa katsastusasemien pakokaasu- ja jarrutesterit ovat kiinni tietoverkossa. A-Katsastus vaatii IT-kumppaniltaankin korkeaa toiminnan laatua.

- Ymon on luotettava yhteistyökumppani, joka tekee laadukasta työtä. Ymonin aikataulut pitävät ja hommat tulevat kerralla kuntoon – niin hyvin projektit on suunniteltu ja dokumentoitu, Järvinen sanoo. Olemme saaneet IT-ympäristömme nopeammaksi, turvallisemmaksi ja tämän päivän tarpeita vastaavaksi.

- Ymonilla on hyvä maine ja Ymonin väellä on kokonaisratkaisujen luomiskyky. Ymonin avulla erilaiset tietoverkon toiminnalliset häiriöt ovat merkittävästi vähentyneet. Kykymme palvella asiakkaitamme on parantunut entisestään, kun yhteydet ovat nopeutuneet. Lisäksi IT-hallintomme aikaa on vapautunut 1,5 henkilötyövuotta muihin projekteihin, Hyvönen summaa. Systemaattinen suunnittelu ja harkitut tietojärjestelmämuutokset ovat tuoneet myös kustannussäästöjä A-Katsastukselle.

- A-Katsastuksella on IT-asioista päättämässä erittäin kokeneita ihmisiä. A-Katsastus on meille rehti, avoin ja suoraviivainen asiakas, jonka kumppanina olemme saaneet olla mukana kehittämässä IT:tä palvelemaan liiketoimintaa paremmin. Olemme toteuttaneet heille heidän tarpeidensa mukaisia ratkaisuja. Kumppanuus vaatii molemminpuolista luottamusta, ja se on meillä toiminut, kiittää Ymonin toimitusjohtaja Pasi Yliluoma.

Lataa Case PDF-tiedostona tästä.