CASE A-Katsastus ja Aerohive Networks

Luotettavaa kansainvälistä katsastustoimintaa

A-Katsastus on asiantuntijayritys, joka on erikoistunut palvelemaan asiakkaitaan ajoneuvojen katsastukseen, testaukseen ja rekisteröintiin liittyvissä asioissa. Konsernissa on 2.100 asiantuntijaa, joista 1.400 tekee töitä Suomessa. Liikevaihto vuonna 2009 oli 177.9 miljoonaa euroa. A-Katsastus on Suomessa alan markkinajohtaja. Kasvu on selkeä tavoite myös muissa maissa, joissa yritys toimii: Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa, Belgiassa, Virossa, Latviassa ja Venäjällä. Kasvua tehdään sekä yritysostoin että perustamalla uusia katsastusasemia. A-Katsastus on ollut Ymonin asiakas vuodesta 2007.

Innovatiivinen WLAN-verkkoratkaisu tehostaa toimintaa

Aerohive Networks (www.aerohive.com) on maailman ensimmäinen valmistaja, joka keskittyy langattomien 802.11n verkkoratkaisujen valmistamiseen ilman keskitettyjä kontrollereita, mikä mahdollistaa erittäin suorituskykyiset, skaalautuvat, luotettavat ja tietoturvalliset langattomat lähiverkkoratkaisut.

A-Katsastus aloitti katsastusliiketoiminnan Ruotsissa vuonna 2010. Uusia katsastusasemia perustetaan jatkuvasti ja asemien lukumäärän odotetaan kasvavan merkittävästi seuraavan parin vuoden aikana. Katsastusta suorittavat henkilöt operoivat käsipäätteillä, jotka kommunikoivat WLAN-verkon kautta katsastustietojärjestelmään. 
- Lopullista asemien lukumäärää ei voi varmuudella ennustaa, joten meille on erityisen tärkeää WLAN-ratkaisun lineaarinen skaalautuvuus sekä kustannuksellisesti että teknisesti, A-Katsastuksen tietohallintopäällikkö Ari Järvinen toteaa. 
Aerohiven hajautetun älykkyyden teknologia tuo merkittäviä etuja varsinkin monitoimipisteympäristöissä. 
- Haimme vikasietoista ratkaisua, joka soveltuu tuotantokriittiseen monitoimipisteympäristöön. Keskitettyyn kontrolleriin perustuva ratkaisu ei täten täyttänyt valintakriteereitämme, Järvinen jatkaa.

Ymon huolehtii A-Katsastuksen katsastusasemien WLAN-peittoaluesuunnittelusta, verkkojen käyttöönotosta ja ylläpidosta. Tukiasemia hallitaan keskitetysti Suomesta käsin. Itse hallintakäyttöliittymä ei ole kriittisessä roolissa tuotannon kannalta, sillä sitä tarvitaan vain WLAN-verkon konfiguraatiomuutosten yhteydessä. 
- WLAN-verkkomme on toiminut odotustemme mukaisesti ilman katkoksia. Olemme erittäin tyytyväisiä verkkokumppanimme meille toimittamaan ratkaisuun, Järvinen summaa.

Lataa Case PDF-tiedostona tästä.